Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

jueves, 22 de diciembre de 2011

Valorem la utilitat i funcionalitat dels EVE/A (22/12/11)

En algunes publicacions anteriors, ja s'ha comentat la importància de les TIC i d'alguns programes, eines i recursos com les EVE/A que ens poden ser molt útils a l'hora de treballar amb els alumnes i d'introduir nous continguts.

Per una banda, hem pogut viure l'experiència d'assistir a una conferència de Francesc Busquets, el creador del JClic i, no només això, sinó que també hem creat les nostres pròpies activitats. En un primer moment es platenjava com una tasca amb moltes dificultats, però un cop vist i valorat els resultats, podem afirmar que és molt útil per treballar d'una manera més dinàmica i divertida determinats continguts d'aprenentatge. Permet que els alumnes experimentin amb les TIC, ampliin els seus coneixements sobre el tema objecte de treball i, a la vegada, ofereix la possibilitat que els alumnes realitzin les activitats més d'una vegada.
Pel que fa al moodle, la nostra experiència ja era amplia, però sempre com a alumnes i ara ho hem pogut experimentar des de l'altre perspectiva, on hem pogut comprovar que és molt més difícil del què ens pensàvem. No obstant això, podem dir que és una gran manera de treballar, ja que permet la feina per part dels professors, a la vegada que els alumnes, de manera que es pot tenir les tasques recollides i a l'abast de tothom. Permet la interecció alumnes-professor i entregar la feina via mail, de manera que facilita la tasca als alumnes i els professors el poden corregir i guardar més fàcilment. Podríem dir que és com magatzem molt útil.
Respecte les wikis, les hem pogut valorar des de la perspectiva d'alumnes, ja que contínuament hi estem treballant i, a més, hem pogut veure com les escoles hi treballen per facilitar la feina de tots els membres de la comunitat educativa. Per una banda els mestres tenen tots els recursos en una pàgina on poden utilitzar-los sempre que ho necessitin i, per altra banda, els alumnes recullen les seves tasques i treballs, de manera que les famílies també en poden tenir consciència.
I, per últim, l'experiència del blog. És totalment nova per mi i he pogut anar evolucionant respecte el seu funcionament i creació. Permet exposar d'una manera molt àmplia diferents continguts i és útil pel treball col·laboratiu i cooperatiu, de manera que diferents escoles poden treballar conjuntament i interactuar envers les seves tasques i treballs. I, sense deixar de comentar, que m'ha permès conèixer moltes aplicacions que no sabia que existissin ni quina era la seva funcionalitat, com és el cas dels vokis, que ens poden ajudar a l'hora de presentar nous continguts de manera més divertida, activa i interactiva.

Tots aquests tan sols són alguns dels molts EVE/A que existeixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario