Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

martes, 20 de diciembre de 2011

Les TIC a les escoles (20/12/11)

La sessió d'avui l'hem dedicat a exposar els diferents treballs que hem fet cada grup. Aquesta vegada, els projectes han anat dirigits amb la intencionalitat de viure i veure com s'apliquen les TIC a les aules d'infantil en diferents escoles, de manera, que no tots els centres són iguals, actuen igual, disposen dels mateixos recursos i, per tant, les apliquen, utilitzen i atorguen la mateixa importància.

Com ja vaig explicar anteriorment, el nostre grup el vam dedicar a l'escola Sant Gervasi de Mollet. Així, que també vaig exposar la meva conclusió respecte les diferències que existeixen entre les escoles públiques i les privades/concertades. Però una vegada més, he pogut corroborar, a partir de les exposicions dels meus companys, que aquesta diferència, en moltes ocasions, no depèn només del capital i el pressupost que tenen per destinar a les TIC, sinó que també de la disponibilitat dels mestres per utilitzar-les i, sobretot, fer-ho correctament. Hem pogut veure l'exemple d'una escola que no només tenien poques instal·lacions i eines, sinó que els seus mestres i professors no estaven disposats a fer un pas endavant i encaminar-se cap al present i el futur, sinó que preferien girar l'esquena als nous recursos i, d'aquesta manera, deixant de banda les múltiples avantatges que ofereixen les TIC a l'hora de presentar les classes. 

Així, doncs, la conclusió principal d'avui és que no només és important les instal·lacions i el pressupost per millorar les classes i l'ensenyament dels nostres alumnes, sinó que el més important és que els mestres valorin i acceptin els avanantges que ofereixen, que siguin conscients de la seva importància en la societat i que, per tant, siguin capaços de continuar la seva formació i acceptació que cal mirar endavant i obrir les portes als passos que la societat està fent cap a l'evolució. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario