Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

martes, 13 de diciembre de 2011

On són les TIC? i les TAC? (13/12/11)

La sessió d'avui ha servit per acabar de preparar les pautes de la propera exposició que es presentarà el  dimarts que ve, dia 20. Aquest nou treball consisteix en exposar com utilitzen les TIC i, per tant, com treballen amb les TAC una determinada escola, i en el nostre cas serà la de St. Gervasi, on havia cursat tots els seus estudis obligatoris i el batxillerat, la Judith.

Mentre preparaven la part de treball de camp del projecte, és a dir, què s'ha de cercar i investigar sobre el funcionament de l'escola i, principalment, de les TIC, m'ha fet pensar en la gran diferència que s'ha establert durant molts anys entre les escoles públiques i les privades o concertades. Hem pogut veure, a partir d'altres exposicions que hem fet a classe on es presentaven les nostres experiències passades amb les TIC, i la gran majoria de companys que hem cursat els nostres estudis en escoles públiques, gairebé tots havíem tingut molt poc contacte amb aquestes, sempre molt per sobre i de manera tardana. En canvi, alguns dels companys que han anat en escoles concertades o privades, el seu contacte amb les TIC era molt més ampli, sabien molt més sobre el seu funcionament i, fins i tot, havien disposat, des de molt temps enrere, de materials i recursos que tot just ara les escoles públiques estan implantant tan pel que fa al seu mobiliari, com a la seva metodologia de treball.
Evidentment, aquesta diferència té una causa econòmica, però, afortunadament, a hores d'ara es comença a veure una igualtat pel que fa a les noves teconologies entre ambdós tipus d'escoles. És clar, que actualment la igualtat no serà al cent per cent, però sí que els alumnes començaran a gaudir dels aprenentatges i aventatges que ofereixen les noves tecnologies a l'escola i, sobretot, a l'aula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario