Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

sábado, 3 de diciembre de 2011

Juguem amb el Power Point (01/12/11)

Avui ens hem dedicat a treballar amb el Power Point. De fet, sempre havia utilitzat aquest programa per crear presentacions que després serien exposades o, fins i tot, per fer alguna felicitació nadalenca una mica méz original i creativa, però mai l'havia utilitzat per crear activitats com les que hem fet. 
Després de dedicar-nos una bona estona a esbrinar com es feien les activitats i què és el que no havíem de tocar perquè no se'ns borrés, he arribat a una conclusió: fa anys que toquem el Power Point i són moltes les assignatures en les que s'utilitza per presentar continguts, però no el fem servir per res més que això, presentar continguts. El Power Point és un bon recurs per utilitzar amb els alumnes i treballar el temari juntament amb les TIC, però tal i com s'utilitza a les escoles actualment, i també a la universitat, no és la millor manera per fer-ho. Ens limitem a preparar exposicions en les que es presenten nous continguts de coneixement, nous conceptes, però d'aquesta manera els alumnes no interactuen amb les TIC, tan sols es veuen obligats a prendre atenció a allò que està explicant el professor i sí, d'acord, ho fa amb les TIC, però i què? si això no suposa cap pas endavant pel que fa als coneixements de l'alumne, ja que només treballa aquell contingut, però no manté contacte amb les TIC. En canvi, si preparem activitats com les que hem treballat avui a classe estem introduïnt, provablement, nous continguts d'aprenentatge als alumnes, però també, i el més important pel que fa a aquesta assginatura, estem treballant les TIC. Evidentment, aquestes activitats són per infantil, però ja és molt gran el pas que estem fent, perquè amb una simple imatge, podem treballar els colors, les formes i aspectes concrets del tema que signifiqui la imatge, però, a més, estem fent que el nen treballi amb el ratolí i, per tant, estem fent una introducció de l'ordinador, el ratolí i les diferents parts que constitueixen un ordinador, a la vegada que ajudem a la coordinació mà-ull. Són moltes les coses i aspectes que podem treballar a partir d'activitats com aquestes, i ja va essent hora que els professors i professors utilitzin els programes informàtics que tenim al nostre avast d'una manera productiva. No és molt millor treballar els colors a partir d'activitats com aquestes que no pas amb una presentació de Power Point, la qual es limita a tenir diapositives on es presentin els colors? 
Ja és hora que utilitzem adequadament els recursos que tenim el nostre avast amb propietat, perquè si l'escola no és la que fa el canvi, les TIC mai podran aconseguir per sí soles, el canvi tan pronunciat que fa anys que s'està predicant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario