Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

viernes, 21 de octubre de 2011

Francesc Busquets i el JClic (21/10/11)

Avui divendres hem tingut la visita de Francesc Busquet, creador del programa JClic, qui ens ha fet una conferència sobre allò que ha creat i la seva utilitat per la docència.
Realment és increïble veure el munt de possibles activitats i la numerosa llista de recursos i materials que es disposen en aquest programa pels professors, i encara més, el fet que sigui un programa amb el qual pots fer tu les teves pròpies creacions i millorar-lo, si es dóna el cas, així com traduir-lo a un altre idioma.
Tot i que la conferència ha estat molt interessant i que el programa és sorprenent, sobretot per la quantitat de material que ofereix, crec que hi ha ocasions on també s'utilitza les TIC per repetir allò que es fa a classe, però des d'una perspectiva més dinàmica i original. Cal dir, però, que aquests casos són mínims i que la majoria d'activitats són molt creatives. A més, no cal deixar de banda que aquest programa més que en la tecnologia, es centre en les TAC, per potenciar el descobriment, el joc, la capacitat de canvi que poden experimentar els infants i els professors. Ara bé, l'aplicació crida molt l'atenció, però el fet que la majoria de docents no sigui capaços de treballar d'una manera eficient i eficaç amb les noves tecnologies fa que aquesta aplicació pugui tenir alguns forats, ja que, tot i que et posa a l'abast totes les instruccions per poder crear les teves pròpies activitats, fa falta una actitud de voluntat i de confinaça envers l'eina, per part del docent i això, malauradament, no sempre la trobem. Sempre diem que hem de saber veure i viure en els temps en que ens trobem, com sempre, la teòrica tots ens la sabem, pero... i la pràctica? Realment som conscients de la importància de les TAC? Tenim clar què volen dir? Quins són els seus objectius? Doncs totes aquestes preguntes haurien de ser els principals objectius que ens hauríem de plantejar totes les persones que formem part del món de la docència, tant aquelles que ja estan en el món laboral, com aquelles que en formarem part en un futur no molt llunyà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario