Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

miércoles, 12 de octubre de 2011

Debats (11/10/11)

En la sessió d'avui hem anat comentant les diferents lectures que s'han treballat per grups.
Com a conclusió de totes les lectures que s'han comentat, podríem dir que s'han extret punts claus que són importants per treballat amb les noves tecnologies i fer-ne un bon ús.
  • Primer de tot és que els mestres som comunicadors, per tant, per tal de fer bé la nostra feina s'ha de conèixer i estar en sintonia de la societat on ens trobem, és a dir, hem de saber sobre els temps que corren i els interessos i habilitats dels nostres alumnes. Dit d'altre forma, hem de saber fer les nostres classes en una cultura on les audiovisuals hi són molt presents en tot moment i els resultats són evidents i importants.
  • El que es pretén amb les noves teconologies no és deixar de banda la importància de la lectura i l'escriptura, sinó l'objectiu final és millorar l'alfabetització en tots els sentits.
  • No pel simple fet de treballar amb ordinadors i programes informàtics aconseguirem un aprenentatge significatiu, sinó que s'ha de tenir en compte molts factors i, a més, no es pretén utilitzar les TIC com un recurs, és a dir, no es pretén fer sumes i restes amb ordinador, sinó poder utilitzar-lo per ampliar coneixements i travessar noves fronteres.
  • Per últim, una frase que s'ha dit a classe i que crec que recull tot allò que s'ha anat plantejant durant la sessió: "Les noves tecnologies no canviaran l'escola si l'escola no canvia."

No hay comentarios:

Publicar un comentario