Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

martes, 15 de noviembre de 2011

Preparant un nou projecte (15/11/11)

La sessió d'avui ha estat, bàsicament, destinada a la preparació i elaboració del proper treball, amb l'objectiu d'aprofundir en com podem utilitzar les TIC a l'aula, quines activitats podem dur a terme i què podem treballar amb totes elles.
El nostre grup s'encarrega d'explicar a la resta de companys possibles activitats per poder treballar a l'aula d'infantil.
A simple vista, podem pensar que les TIC només ens serveix per explicar i ensenyar com s'han de connectar a internet, com han de moure el ratolí, com funciona el teclat i quines parts té l'ordinador, per exemple. Però és molt més que això. No només és necessari ensenyar el funcionament de l'ordinador, sinó que aquesta activitat ja genera beneficis en altres camps, com pot ser la coordinació oculo-manual, és a dir, la coordinació que ha d'establir el infant entre l'ull i la mà per tal de fer moure el ratolí. Aquestes activitats pel que fa als nens més petits, però quan es tracten de nens que es troben en parvulari, també podem trobar mols efectes positius en la utilització de les TIC. No només hem de fer referència a l'ordinador com a tecnologia, sinó que hem de tenir presents les pissares digitals, per exemple, com a eina i recurs que tenim dia a dia a les nostres mans i que ens poden ajudar a fomentar i desenvolupar altres aspectes molt importants pel desenvolupament integral del infant.
Per fer tot això, podem trobar un seguit d'activitats que són molt útils i que ens ajuden a portar a terme una bona feina. Doncs de l'anàlisi d'aquestes activitats, es tracta el nostre proper treball, que explicarem en la següent sessió. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario