Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

martes, 22 de noviembre de 2011

Exposem els nostres petits treballs (22/11/11)

En la sessió d'avui, tots els membres de la classe hem exposat, en petit grup, els treballs que hem desenvolupat al llarg de la setmana. Cada grup tenia el seu propi tema, però a partir de tots ells hem pogut arribar una gran conclusió.
Al llarg de les exposicions s'han anat presentant diferents mètodes de treballar amb les TIC, així com els diferents objectius que tenen i que desenvolupen dins el currículum escolar i, concretament, en l'etapa d'infantil.
En primer lloc, cal fer referència a la importància de l'ordinador a l'hora de treballar determinades activitats a l'aula, ja que ens ofereix una sèrie d'oportunitats i avantatges que aporten beneficis davant les tasques a desenvolupar i en els resultats d'aquestes. Per altra banda, cal destacar la gran varietat de programes que existeixen per treballar amb els infants: des d'aquells que s'encarreguen d'introduir les TIC als més petits, fins als que tenen la funció o que constitueixen una eina i recurs més per desenvolupar diferents capacitats i competències. I sense deixar d'esmentar, el gran ventall d'avantatges que ofereixen al professorat, no només als infants: les TIC ens permeten desenvolupar i treballar més d'un camp a la vegada, ens permet tenir la informació dels infants i els seus processos i evolucions d'una manera més ordenada i a l'avast de tothom, permet que les famílies estiguin al cent per cent connectades amb l'escola i estiguin al corrent del procés que segueixen els seus fills i, finalment, ens permet tenir, d'una manera directa i immediata, tots aquells recursos i materials que podem fer servir per treballar a la classe (a partir dels blogs, entre d'altres programes).
Tot això i molt més són les avantatges que ens ofereixen les TIC a l'hora de treballar amb els alumnes, però cal tenir present que això succeeix sempre i quan es faci una utilització d'aquestes de manera adequada. És a dir, per exemple, el fet d'emetre un vídeo als alumnes és un fet positiu, sempre i quan els hi passem amb un determinat objectiu estudiat i dissenyat, per tal que es treballi un determinat tema o aspecte. No hem de caure amb l'equivocació de molts mestres i professors en que utilitzen les TIC en tot moment, però de manera errònia. 
Tots aquests programes, els recursos i materials que ens ofereixen tots ells, i el fet de treballar amb les TIC permet que els alumnes passin de ser receptors, passant per exercitadors, a ser, finalment, autors, fet molt positiu en la societat en que ens trobem, ja que, actualment, aquests són els vent que bufen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario