Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

jueves, 29 de septiembre de 2011

Les fotografies (29/09/11)

Avui hem començat a treballar les fotografies i totes tenen les seves característiques particulars, així com la seva gràcia.
Hem après diferents tipus d'angles, de plans i punts de llum a partir dels quals podem fotografiar una persona o un objecte. És curiós com a partir d'una determinada tècnica, podem percebre una mateixa realitat de diferents formes i, fins i tot, causar-nos diferents sensacions molt oposades entre sí. Per exemple, una persona fotografiada des d'una posició més alçada que el propi subjecte, donarà una sensació de petitesa, de poca cosa, mentre que si ho, al contrari, ho fem des d'una posició més inferior, aquesta persona gaudirà d'unes propietats més fortes, més potents i semblarà que imposi molt més que no pas la figura anterior. A més, el fet de centrar la figura o de posar-la en un extrem, ens pot causar una sensació d'estabilitat, ja que la concentració es situa en el centre, que no pas el de l'extrem, ja que l'atenció es desvia i aquesta és menor.
Estem acostumats a utilitzar la fotografia com instrument de record, per exemple, o un mètode per poder plasmar allò que succeeix al nostre entorn, però avui més que mai me n'he adonat que no sempre el què ens mostren és la vertadera realitat, sinó que és allò que ens vol donar a entendre aquell que transmet la informació, sense deixar de banda que, encara que la realitat sigui la mateixa per a tothom, aquesta mai serà vista pels mateixos ulls, ni serà entesa per la mateixa perspectiva i visió d'aquells qui la miren, és a dir, que tothom podrem entendre quelcom diferent que el del costat.

La part que més m'ha agradat de la sessió d'avui ha estat la visualització de fotografies creades per excel·lents artistes que ens volem transmetre la realitat des d'una perspectiva més artística.

No hay comentarios:

Publicar un comentario