Què és tot això?



BENVINGUTS AL BLOG REFLEXIU

martes, 27 de septiembre de 2011

Les TIC: tan presents i absents a la vegada. (27/09/11)

La sessió d'avui ha estat destinada a valorar i comentar les nostres experiències amb les TIC. Realment, tan sols amb una classe com aquesta te n'adones com de ràpid evoluciona el temps i la societat, ja que si comparem la majoria de les experiències que hem viscut tots els companys amb els nens que actualment estan cursant parvulari, les diferències són espectaculars. 
Nosaltres hem crescut amb el desenvolupament de les TIC, però tot i això, no hem estat una de les generacions que n'hagi gaudit més de la seva evolució. Actualment sí que ho podem dir, però sobretot en l'àmbit d'oci, en canvi, els petits ja comencen a aplicar les noves tecnologies en el seu procés d'ensenyament-aprenentatge, amb la qual cosa, no els suposa grans esforços haver de treballar amb aquestes, mentre que per nosaltres, els primers dies que començàvem alguna assignatura on bàsicament s'emprava la informàtica, per exemple, ens suposava mal de caps i un cert temor envers allò desconegut o diferent. Evidentment, també sentíem coriositat per allò nou que se'ns presentava en conte gotes. 

Avui puc dir que ha estat una sessió profitosa, ja que, en certa manera, he canviat una mica els meus pensament envers les noves tecnologies referent a l'educació. Acostumem a veure les TIC com una part més que s'ensenya a l'escola, però veritablement no és una fracció del contingut, sinó que forma part del conjunt en general, és a dir, podem utilitzar i ensenyar les TIC sense haver de dedicar un espai i temps concret per a elles soles, sinó que les podem desenvolupar a la vegada que expliquem una altra matèria, per exemple. És a dir, les TIC ens han de servir per millorar l'ensenyament, ja que la societat evoluciona i, per tant, els temps canvien, amb la qual cosa els mestres i les mestres del present i del futur han i haurem d'estar formats per poder ajudar a que els infants creixin com a persones competents i, per tant, capaces de treballar amb els eines, mètodes i coneixements del moment. 

Ens hem de fer a la idea que per molt que per a nosaltres les TIC van estar molt absents durant la nostra educació i que, fins i tot, encara ara, per a molta gent del món de la docència i per nosaltres mateixos, hi poden continuar essent, cal que durant la nostra etapa com a mestres hi estiguin del tot presents. 
Nosaltres també formem part de les generacions que viuen i creixen amb les TIC, per tant, el nostre coneixement sobre aquestes, també haurà de crèixer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario